23-24/11/2016 Учасники ХХХVI обласної конференції учнівської молоді "Земля за порогами" отримали нагороди від Запорозьких краєзнавців

Конференція організована Запорізьким обласним центром туризму і краєзнавства  Запорізької облради з метою залучення учнівської молоді до активної дослідницької діяльності з вивчення та збереження природної та історико-культурної спадщини рідного краю


До оргкомітету Конференції було надіслано 26 дослідницьких статей, у підготовці яких взяли участь 66 запорізьких краєзнавців. Автори кращих робіт разом з їх керівниками були запрошені на фінальний – очний – етап Конференції (40 осіб).

 

Відкриття Конференції та її робота проходила в приміщенні т/б «Дніпрянка» КЗ «Центр туризму» ЗОР. З привітальними словами до учасників Конференції звернулись: заступник директора з науково-методичної роботи Національного заповідника «Хортиця» Лисенко Т.М.; голова Запорізької обласної організації Національної спілки краєзнавців України Денисенко О.В.; старший науковий співробітник Запорізького обласного краєзнавчого музею Тараненко С.В.; відомий письменник та краєзнавець Супруненко В.П.; заступник директора з НВР КЗ «Центр туризму» ЗОР Шелегеда В.І.

 

Активне обговорення напрацювань юних учасників Конференції та обмін думками стосовно тенденцій краєзнавчої роботи проходило в трьох секціях:
- історичне краєзнавство;
- етнографічне краєзнавство;
- природниче краєзнавство, яка об'єднала два напрями: географічне та екологічне краєзнавство.

 

Для представлення результатів своїх досліджень на Конференцію завітали юні краєзнавці з: Комунарського, Вознесенівського, Хортицького районів м.Запоріжжя; з міст Мелітополя та Бердянська; з Великобілозерського, Михайлівського, Оріхівського, Приморського, Мелітопольського, Пологівського та Приазовського районів Запорізької області, а також Запорізького Січового колегіуму та Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.

 

Учасники Конференції отримали дипломи КЗ «Центр туризму» ЗОР та цінні подарунки від Національного заповідника «Хортиця» й Запорізької обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Переможці будуть нагороджені грамотами КЗ «Центр туризму» ЗОР, а їх керівники – грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

 

Кращі роботи юних дослідників увійдуть до збірки друкованих матеріалів Конференції та будуть розміщені на сайті КЗ «Центр туризму» ЗОР.

 

Comments: 0 (Discussion closed)
    There are no comments yet.